Voorkom eenzaamheid

Voorkom eenzaamheid / Deel je eenzaamheid

Vrienden overlijden, de sociale kring wordt kleiner. Het is, vooral bij het wegvallen van een partner, van belang om al vroeg eigen vriendschappen te onderhouden. Zo leer je voor jezelf op te komen en durf je eerder stappen te ondernemen wanneer je er alleen voor komt te staan. Vertel uw naasten hoe u het leven ervaart. Als u het niet vertelt, kunnen zij het ook niet weten. U hoeft zich niet groot te houden. Het leven is zoveel leuker als je kunt delen! Meer dan 1 miljoen mensen voelen zich vaak eenzaam.

  • Tips van ik woon, leef, zorg (Rabobank) over het onderhouden van sociale contacten
  • Kijkt u ook eens op de andere pagina’s van deze site. Hobby’s, bijblijven, fit blijven etc. Het zijn allemaal ideeën om eenzaamheid te voorkomen.
    Is de drempel voor u te hoog? Vraag of iemand u helpt om deze drempel samen te nemen.Of stuur een bericht via het reactieformulier. Wij helpen om voor u de goede weg te vinden. Reageren via de Facebookpagina (zie logo/button onderaan de pagina) kan ook!

Doorbreek eenzaamheid

Zie de site van Fello, opgezet door jonge mensen met grote plannen en die erg betrokken zijn bij de wereld om ons heen. En dat is precies hoe zij families willen helpen. Omgaan met eenzaamheid,  een link met tips van Eenzaam.nl.

Zoek een maatje

Alleen is maar alleen. Het is fijn als je een maatje hebt met wie je wat gezelligheid kan delen en die af en toe een luisterend oor heeft. Dat hoeft niet direct een ‘date’ te zijn. Eerst vriendschap, daarna misschien verder. Ook u kunt u nog wat betekenen voor een ander.

  • Het Oranjefonds heeft een ‘maatjesproject’ waar u zich kunt opgeven als maatje of als u op zoek bent naar een maatje bij u in de buurt.
  • Vriendschappelijk ontmoeten. Een pagina met mogelijkheden om vriendschappelijke ontmoetingen te bewerkstelligen.
  • Datingsides. Hierop staan betrouwbare datingsites vermeld.