Sportieve uitjes

Soms zit een vakantie er niet of u bent op een leeftijd gekomen dat elke dag vakantie kan zijn! Voor de sportieve ouderen hieronder wat suggesties!

Wandelen

  • Gelukkigerwijspad, op deze site vind u twee pelgrimsroutes in Nederland. Kijk eens rond! U kunt er een week over doen of een jaar.
  • Leuke wandelroutes van de ANWB. Op deze site kunt u per regio zoeken naar wat bij u past. In elke provincie vind je wel een aantal routes en alle routes zijn gratis.
  • Op wandel.nl vindt u een overzicht van wandelroutes in Nederland. Ook een overzicht van diverse ‘klompenpaden’ in Nederland.
  • Wilt u wat verder van huis: Bijvoorbeeld een van de Pelgrimsroutes naar Santiago de la Compostella? Kijk een op de site 8 bekende pelgrimstochten.

Fietsen

  • Happen en trappen: Hier vindt u de ‘lekkerste’ fietstochten van Nederland en België. Een dag lang fietsen en dan heerlijk eten bij goede restaurants. 160 routes met ruim 750 restaurants.
  • Route.nl voor meerdaagse fietstochten. Op route.nl ontdekt u de leukste ideeën voor een gezellig dagje uit of een weekendje weg met vrienden, familie of je partner. De mooiste fiets- en wandelroutes speciaal geselecteerd door mensen zoals u. Op de site kunt u zich aanmelden om inspiratie op te doen van nieuwe routes en leuke restaurantjes.
  • Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) met een kalender voor de mooiste toertochten in Nederland.

Betaalbare overnachtingen
Een greep uit het aanbod! Hotels of een B&B zijn snel te vinden maar hieronder een paar mogelijkheden waaraan u misschien niet heeft gedacht!

  • Boederijkamers.nl.  Op deze site vindt u een compleet aanbod van bed en breakfast op een boerderij in o.a. Nederland en Belgë voor een heerlijk weekendje weg. Familieuitjes, groepsaccommodatie, vakantieboerderij behoren ook allemaal tot de mogelijkheden. Een b&b op de boerderij en dan genieten van de frisse buitenlucht tijdens uw ontbijt!
  • Vereniging Hooiberghutten. Hoe leuk is dat! Na een flinke wandeling of fietstocht arriveert u bij de hooiberghut. Aan de picknicktafel geniet u nog even van de ondergaande zon en het uitzicht over de weilanden. ’s Avonds overheerst de stilte. Een dag in de buitenlucht maakt rozig, dus u duikt al vroeg in bed. Wat een heerlijk verblijf op de boerderij! Al vanaf € 45 voor een hut van 4 personen.
  • Trekkers hutten! Trekkershutten zijn uitermate geschikt voor fietsende of wandelende vakantiegangers. U hoeft geen eigen kampeermiddelen mee te nemen, maar krijgt toch het kampeergevoel. Iedere Trekkershut is per nacht te boeken en dat maakt een tocht van hut naar hut erg aantrekkelijk. Op deze site ook overnachtingsmogelijkheden voor mindervaliden!