Website maken of blog beginnen

Website maken of blog beginnen – Plezierig met pensioen!

Heeft u er ooit aan gedacht om een eigen website te maken of of blog te beginnen? Of zou u dit willen doen voor bijvoorbeeld een vereniging? Doen!
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een leuke bezigheid is, waar je veel van leert en je houdt er bovendien een mooi werkstuk aan over!

Wat u moet weten voordat u begint

  • Maak een plan. Welk doel moet uw website hebben, wie wilt u bereiken, hoeveel tijd wilt u erin stoppen, doet u het alleen of met meer?
  • Denk er niet te makkelijk over. Het vergt doorzettingsvermogen om het einddoel te bereiken.
  • Neem de tijd en rust om (tussendoor) na te denken en acties op u in te laten werken (ik heb er totaal een half jaar over gedaan). Vergeet niet om ook andere leuke dingen te doen!
  • Lees en leer of laat u goed informeren voordat u begint. Zoek het web af naar de mogelijkheden. Ga niet klakkeloos op welgemeende adviezen af (ook niet van mij). Lees, bekijk, overdenk, van iedere stap leert u wel iets.
  • Vergelijk mogelijkheden als u voor een gratis website of blog kiest. Kijk ook naar de onmogelijkheden van deze gratis sites! Vaak zit u vast aan reclame op uw site, dat is niet altijd wenselijk maar wel begrijpelijk.
  • Vergelijk ook webhosts als u voor een betaalde site kiest. Bijvoorbeeld op Hostingwijzer.nl. Kies de webhost die u het meest aanspreekt. Lees ervaringen op het web. Bevalt uw host niet, stap dan over. Dit kost wat, maar het bespaart tijd als u goede en snelle ondersteuning krijgt.
  • Een website maken is investeren in uzelf en kost geld als u het goed wilt doen. Zie het als een hobby met een goede investering.
  • Er zijn mogelijkheden om geld te verdienen met uw website of blog. Maar bezint eer ge begint. Wat is uw doel?

Mijn ervaring

Na wat omzwervingen heb ik gekozen voor het vastleggen van een domeinnaam en webhosting bij Antagonist. Mijn ervaring met Antagonist is dat je snel wordt geholpen bij vragen. Wilt u weten of antagonist ook wat voor u kan betekenen? Contact: sales@antagonist.nl.

Mijn website is gemaakt met WordPress. WordPress zat in mijn hostingpakket bij Antagonist, wel zo makkelijk. Zelf installeren kan ook (heb ik eerst ook gedaan bij een andere webhost), maar dit kost veel tijd.

Voor ondersteunende informatie heb ik een workshop (beginners) gevolgd bij Yvonne Alefs, zie site Van Wens naar Website. Ik heb de workshop in het laatste stadium van mijn site gevolgd. Beter is te starten met de workshop, dat bespaart tijd. Yvonne geeft ook 1 op 1 advies en kan ook de basis voor uw website maken met WordPress.

Andere mogelijkheden

Er zullen ongetwijfeld meer goede hosts zijn. Zoek naar webhosting waar u een goed gevoel bij heeft! Ook zijn er meerdere cursussen en workshops om een website te maken. Luister, lees en zoek naar waar u zich prettig bij voelt!