Kennis delen

Kennis delen / Generatieleren = Plezierig met pensioen!

Waarom worden werknemers vanaf hun 65ste jaar tot de hedendaagse pensioengerechtigde leeftijd (of vanaf prepensioen) niet ingezet om jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven? Goed voor beide partijen: de ouderen tellen nog mee en vinden een zinvolle invulling van hun (vrije) tijd en de jongeren worden ingewijd in het bedrijfsleven.

Het zou een onderdeel van de maatschappij moeten zijn. Helaas is hierover weinig informatie te vinden. Onderzoeken en managementcursussen zijn er genoeg over dit onderwerp. Maar er lijkt niets te gebeuren. Veel artikelen over het delen van kennis gaan over ouderen en over meningen dat scholing meer waard is dan de praktijkervaring.

Wie staat er op, wie doet hier wat aan? Wie heeft hier ervaring mee? Ga naar de ‘Reactie‘ pagina en deel uw ervaring onder ‘kennis delen’ in de sidebar, of stuur een bericht via ‘contact‘.

Sites die hierop inspringen

  • Expertise gevraagd bij Stichting VSO. Een vrijwilligersorganisatie die armoede bestrijdt in Afrika en Azië, maar ook enkele vacatures heeft in Nederland.
  • In de zorgsector is vraag naar kennis uit de praktijk. Veelal gaat het dan om ervaring en tips. Zoek op ‘kennis delen’ in Google of op de pagina van Zorg voor beter.

Artikelen over kennisdelen ouderen