Eet gezond

Het belang van goede voeding

Het is een feit dat de spijsvertering met de jaren trager wordt. Wij bewegen minder dan in onze ‘gouden’ jaren. Eet bewust, voel wat goed voor u is en wat voeding met uw lichaam doet. Geniet met mate, vooral nu de weekenden langer zijn!
Een tekort aan vitaminen en mineralen (maar ook teveel aan suikers, ongezonde (harde) vetten en ongezonde toevoegingen in kant en klaar voedsel) zorgt voor een ongezond lichaam. Ouderdomsziekten liggen op de loer.

Tips die worden gegeven

 • Voedingscentrum. Voor algemene informatie over voeding. Hier kunt u ook uw eetpatroon testen en vragen stellen via een forum. Ook handig is het recept van de dag. Er is ook een hoofdstuk de kracht van 50plus.
 • Gezond eten, voeding voor ouderen. Veel informatie over gezonde voeding.
  (Opmerking: ik kan niet achterhalen wie achter deze site zit. Denk altijd na wat u doet. Twijfelt u? Overleg met uw huisarts of een diëtiste.)
 • Het boek Gezond en Vitaal ouder worden. Een boek over de valkuilen van de westerse eet- en leefgewoonten.

Gezond eten gemak

 • Maaltijdservice aan huis. Van Marle kwam in december 2015 bij Vara’s Kassa als beste uit de test. 
 • Maaltijdbox aan huis, een vergelijkingssite
 • Ook regionaal leveren bedrijven verse of diepvries maaltijden aan huis of verstrekken complete pakketten voor gezonde maaltijden.
  Google op ‘maaltijdservice+uw woonplaats’
  voor bedrijven bij u in de buurt.
  Denk ook aan Verpleeg- en verzorgingstehuizen. Zij zijn er vaak op ingericht om ook buurtgenoten mee te laten eten. Vraag ernaar.