Boeken over het ‘nu’

Boeken met een positieve kijk op het leven

Onderstaande boeken gaven mij een positieve kijk op het leven van nu!  Stevig met beide benen op de grond ervaren wat de toekomst ons kan brengen. Haal eruit wat erin zit.
Graag voeg ik ook uw suggesties toe! Deel uw ervaringen via de pagina ‘Reacties’.

  • Het nieuwe ouder worden. Ouder worden moet worden gezien als iets waardevols. Een existentieel proces is, dat niet alleen gekenmerkt wordt door toenemende kwetsbaarheid maar ook door toenemende ervaringsrijkdom.
  • Generatie Z, Generatie Einstein of De grenzeloze generatie om meer inzicht te krijgen in de wereld waarin generaties na ons zijn opgegroeid en waar ook wij deel van hebben uitgemaakt. Het zijn eyeopeners, geen hoogdravende studies.
  • Oud worden zonder het te zijn. Een boek over vitaliteit en veroudering, waarin wordt uitgelegd waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen worden. Soms een beetje technisch, maar zeker uitdagend genoeg om tot nieuwe inzichten te komen.
  • Oud worden in de praktijk. Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. Dit boek maakt u op een positieve manier bewust van uw omgeving en geeft handvatten en de motivatie om het leven anders in te delen. Het houd je een spiegel voor en laat zien hoe je bent meegegroeid in een wereld vol overdaad en overbodige hulpmiddelen. Ook laten de schrijvers zien hoe een gezonde werk en leefomgeving bij kan dragen aan echte welvaart. Een lijfboek!
  • Gezond & vitaal oud wordenHoe we ziektes kunnen voorkomen, leren van enkele nog traditioneel levende volken die een ongewoon goede gezondheid genieten én van de moderne wetenschap. Een helder boek, op een prettige manier onderbouwd.
  • Zolang er leven is. Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar. Een heerlijk boek om te lezen, wat kom je zoal tegen als je oud wordt en hoe ga je hier (laconiek) mee om. Het is het tweede boek. Pogingen iets van het leven te maken is het eerste boek van Hendrik Groen (pseudoniem).