Wat doet u om bezig te blijven?

Vertel uw verhaal en inspireer anderen!

Hoe blijft u bezig en geeft u kleur aan uw leven en het leven van anderen? Bent u nog werkzaam, doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger? Hebt u een eigen website of blog of doet u iets anders om bezig te blijven? Of mist u juist het bezig zijn en weet u niet goed hoe u het aan moet pakken om iets te ondernemen?

Deel uw ervaring als reactie op dit bericht!

Reactie op vrijkaarten beurs "Liever thuis'

3 reacties op “Wat doet u om bezig te blijven?

 1. Er zijn nog geen schapen over de dam, dus zal maar beginnen met mijn ervaring om ‘bezig te blijven’. Ik ben nu bijna 2 jaar met prepensioen, na een werkzaam leven van bijna 40 jaar. Ik heb hier zelf voor gekozen. Ik werkte altijd graag. Veel van mijn collega’s waren inmiddels weg en een nieuwe garde had zich aangediend. Ik weet nog hoe ik zelf was op die leeftijd, ik wilde toen ook het wiel opnieuw uitvinden en vond het eigenlijk wel genoeg geweest. Je gaat je ergeren. Hier kunnen de ‘nieuwelingen’ niets aan doen, het is een andere/nieuwe tijd. Helaas is er binnen het bedrijfsleven (nog) geen ruimte voor kennisoverdracht. Ik had het prettig gevonden om bijvoorbeeld een schoolverlater bekend te maken met het bedrijfsleven. Zo maak je twee mensen gelukkig toch? Maar ja, ik ging toch met veel plezier met prepensioen. Heerlijk niets moet meer, alles mag. Toch legde ik mezelf dingen op om bezig te blijven. Bijvoorbeeld het maken van deze website. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan en daarbij heel veel geleerd. Daarnaast schilder ik ook, als amateur. Elke dag moest er wel iets gebeuren. Aan lezen bijvoorbeeld kwam ik niet vaak toe, aan opruimen ook niet trouwens. Ik kan me klaarblijkelijk alleen op één bezigheid richten, de rest moet wijken.
  Wat ik wel vond dat ik nu moest doen is vrijwilligerswerk. Maar ook daar had ik toen nog geen ruimte voor. Ik hield mezelf maar voor dat de website vrijwilligerswerk was, en dat vind ik eigenlijk ook wel.

  Maar nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ik ben me aan het oriënteren wat ik graag doe. Dat is toch iets waar je wat van jezelf in kan leggen. Ik merk wel dat heel veel betaalde banen nu naar vrijwilligers gaan, dat stuit mij soms wel tegen de borst. Maar ja, als het voor iets ‘sociaals’ is en mijn ‘verdiende’ geld gaat naar een stichting o.i.d. toe, heb ik er vrede mee.
  Ik heb gesolliciteerd bij het ouderenfonds. Ik kwam bij deze functie via mijn eigen website. Het ouderenfonds wil de klantvriendelijkheid en bereikbaarheid voor ouderen verbeteren en vragen medewerkers voor het op te zetten klantcontactcentrum. Voor het bieden van een luisterend oor. Voor deze functie wordt verwacht dat je een dag per week op het klantcontactcentrum in Bunnik aanwezig bent. Men hoopt deze afdeling in het tweede kwartaal op te zetten. Nog even afwachten dus. Het ouderenfonds zit ook te springen om andere vrijwilligers, bijvoorbeeld ook voor de ‘Zilverlijn’ die is opgezet om eenzaamheid te voorkomen. Voor meer informatie zie tab ‘Bezig blijven’ / vrijwilligerswerk / ouderenfonds.

  Maar voorlopig ben ik dus erg blij met mijn pre-pensioen (nog 8 maanden, dan echt met pensioen). Al werd ik in het begin nog erg door mezelf achter de broek aan gezeten. Ik heb nu pas het idee dat ik ook een dag (of een paar dagen) niets mag doen!

 2. Zo herkenbaar Inge!
  Welk kapitaal zal er verloren gaan door niet de ervaren kennis de mogelijkheid te geven om dit door te geven!
  In plaats daarvan wordt de nieuweling losgelaten in de kermis….
  Velen raken op deze jonge leeftijd overspannen, zonde toch?
  En ik ervoer de zinloosheid van dit spel…jaar en dag geleerd en bijgebleven en dan zie je een nieuwe ster uitdoven omdat er teveel op hem/haar afkomt.
  Uiteindelijk zei ik tegen mijzelf: zij willen het zo.
  Geniet van nu Inge!

  • Ja, helaas horen wij de politiek hier niet over. Wel proberen ze kiezers te lokken met hun wel of niet weer terug naar 65. De basis van langer werken is echter al gelegd, de eerste lichtingen hebben dit al ‘ervaren’, dat draai je niet meer terug. Doe er wat positiefs mee, denk ik dan.

   Maar genieten moeten we zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo