Bereid u voor

Het is soms anders dan wat u verwacht

Het invullen van de verworven vrije tijd gaat niet iedereen makkelijk af. Dagen vliegen voorbij, verwachtingen komen niet altijd uit, geliefden hebben andere verwachtingen over de invulling van deze periode.

Neem de tijd om een mooie invulling te geven aan deze levensfase. Doe niets overhaast, ondervindt het eerst. Alles mag, niets moet, daar moet iedereen aan wennen. Sites die hier op inspringen zijn o.a.:

  • Pensioen in Zicht (PIZ). Link naar startpagina met 5 trainingsinstituten.
    Het zijn vaak 3- of 5-daagse cursussen. Informeer bij uw werkgever of hij deze cursus aan kan bieden of hier een bijdrage aan kan leveren. (Soms is dit zelfs vastgelegd in de CAO). Het beste is de cursus te volgen voordat u met pensioen gaat.
  • Leef je pensioen. Op deze site van Syntrus/Achmea is een pagina ingericht ‘met pensioen gaan, hoe doe je dat?’ Hier vindt u inspiratie- en ervaringsverhalen. Leef je pensioen geeft ook een nieuwsbrief uit met elke maand pensioeninspiratie. Hiervoor kunt u zich inschrijven op de site.
  • Gezondheidsnet. Gezondheidsnet geeft survivaltips voor mensen die met pensioen gaan en staat boordevol tips die goed zijn om te weten. Gezondheidsnet geeft eveneens een nieuwsbrief uit. Hiervoor kunt u zich inschrijven op de site.
  • Succesvol met pensioen. Een organisatie die diensten en coaching biedt aan mensen die met pensioen gaan of met pensioen zijn. Zij geven waardevolle tips uit in het gratis te downloaden document (op hun blogpagina): De zes Fasen van je pensioen.